EtusivuLaboratoriokäsikirjaTiedotteetTilauksetLähetteetMuut palvelutLaatuYhteystiedotTervetuloa asiakkaaksiKuluttajille

Polveutumismääritys, hevonen

B -DNApolH    ATK  nro 8608
HA-DNApolH   ATK  nro 8609

Jokaisesta tutkimukseen liittyvästä hevosesta analysoidaan tietyt toistojaksoalueet (STR-merkkialueet) ja näin saadut yksilölliset DNA-profiilit tallennetaan tietokantaan. Polveutuminen varmistetaan vertaamalla jälkeläisen, emän ja isän DNA-profiileja. Mikäli jälkeläisen polveutumista ilmoitetuista vanhemmista ei voida poissulkea, polveutuminen katsotaan varmistetuksi. Menetelmän poissuljentatehokkuus on keskimäärin yli 99% kun kummastakin vanhemmasta on vertailutulokset.

Indikaatiot

Polveutumisen varmistus

Näyte

3 ml EDTA-verta
Karvatuppinäyte, 20-40 kpl jouhta juurineen

Säilytys ja lähetys

Verinäytteitä voi säilyttää jääkaapissa, lähetys normaalipostissa. Karvatuppinäyte säilyy huoneeenlämmössä, pidempiaikainen säilytys jääkaapissa.

Menetelmä

PCR-monistus ja DNA-fragmenttianalyysi. Näytteestä analysoidaan toistojaksoalueita sisältävät mikrosatelliittialueet (alleelit), joista saadaan yksilöllinen DNA-profiili. Polveutuminen varmistetaan vertaamalla jälkeläisen, emän ja isän DNA-profiileja keskenään.

Tekotiheys

ma-pe

Viitearvot

Tulkinta

Polveutumisen tai identiteetin varmistus tehdään lähetteessä annettujen tietojen perusteella. Jälkeläisen polveutuminen ilmoitetusta emästä ja isästä varmistetaan tai poissuljetaan.

Tiedustelut

0438254494/0438254495
Päivitetty: 19.03.2014
Lähetä palautetta | Avoimet työpaikatKaikki oikeudet pidätetään, Copyright © Yhtyneet Medix Laboratoriot Oy 2018