Ajankohtaista

Näytä kaikkiBlogiUutinenTapahtumaAsiantuntija-artikkeli
Asiantuntija-artikkeli

Mikä tekee patologian laboratoriostamme niin nopean?

04.06.2018 - Elina Kaitainen, patologian osaston ryhmävastaava

Tarjoamme kattavasti keskuslaboratoriopalveluita kliinisen kemian ja mikrobiologian, patologian ja genetiikan aloille sekä lääkeaine-, huume- ja dopinganalytiikkaan. Keskuslaboratoriopalvelumme ovat aina laatustandardien mukaisia, ja toiminnallamme pyrimme palvelemaan asiakkaita mahdollisimman kustannustehokkaasti tarjoten parasta mahdollista asiakaspalvelua.

Patologian laboratoriossamme laboratoriotyö ja patologin lausunnot valmistuvat keskimäärin kolmessa työpäivässä.


Nopeuteen on kolme eri syystä: viimeistellyt prosessit, asiakaslähtöisyys, sekä tärkeimpänä tekijänä osaava ja motivoitunut henkilökunta. Laboratoriomme on pitkälle automatisoitu. Patologian prosessi on kuitenkin hyvin käsityövaltainen, mistä johtuen osaava henkilökunta on avainasemassa tutkimusten sujuvuuden ja luotettavuuden takaamiseksi.

Laboratoriossamme työskentelee 15 henkilöä kolmesta eri ammattiryhmästä: bioanalyytikkoja, osastosihteereitä sekä patologeja. Meidän saumaton ja avoin yhteistyömme mahdollistaa nopean toiminnan ja nopean puuttumisen ongelmatilanteisiin. Työntekijämme ovat moniosaajia, jonka vuoksi he kykenevät auttamaan toisiaan työtehtävästä riippumatta ja laboratorio pystyy toimimaan hyvin joustavasti.

Kaikki toimintamme perustuu asiakkaan nopeaan ja laadukkaaseen palveluun


Laboratorioalalla asiakkaat arvostavat nopeaa vastausaikaa, jotta mahdollista hoitoprosessia päästään suunnittelemaan ja toteuttamaan välittömästi. Haluamme omalta osaltamme varmistaa asiakkaan hoitoprosessin luotettavuuden ja sujuvuuden, mikä meillä näkyy henkilökunnan joustavuutena asiakkaan parasta ajatellen.

Patologian laboratoriossa on kaksi eri prosessia: histologian sekä sytologian prosessi. Muuttaessamme uusiin tiloihimme Kivihakaan kaksi vuotta sitten pääsimme itse suunnittelemaan prosessien kannalta optimaaliset työtilat. Myös prosessien sujuvuuteen käytännön tasolla on panostettu paljon: kokeiluilla ja kokemuksilla olemme onnistuneet luomaan prosesseista saumattomat. Tämän vuoksi turhaa työtä ei tehdä vaan jokainen vaihe on tarkkaan suunniteltu.

Nopeus ja laatu kulkevat tiukasti käsi kädessä ja haluamme osoittaa, ettei niiden tarvitse sulkea toisiaan pois. Koemme työmme erittäin tärkeäksi ja voin ylpeänä seistä tiimimme takana ja sanoa, että me todella olemme viimeistellyn tehokas patologian laboratorio!

Yhtyneet Medix Laboratoriot
Kivihaantie 7
00310 Helsinki

Asiakaspalvelu
puh. (09) 52 561
faksi (09) 412 7053
arkisin klo 8 -16

Kaikki oikeudet pidätetään, Copyright © Yhtyneet Medix Laboratoriot Oy 2019