Helicobacter pylori, antigeeni

F -HepyAg          KL 3952

Testi perustuu Helicobacter pylori -antigeenin osoittamiseen ulostenäytteestä.

Indikaatiot

Helicobacter pylori -infektion osoittaminen. Häätöhoidon onnistumisen arviointi aikaisintaan 4 viikkoa hoidon päättymisestä.

Näyte

Ulostenäyte (n. 1 teelusikallinen) kuivassa purkissa. Purkki pakataan muovipussiin. Lähete jätetään pussin ulkopuolelle. Testiä ei voi tehdä luotettavasti vetisestä ripulinäytteestä.

Tietyt lääkehoidot häiritsevät testin luotettavuutta. Suositeltava varoaika ennen näytteenottoa on 2 viikkoa protonipumpun estäjille ja 4 viikkoa antibiooteille. Katso asiaan ohje ja lääkelista tästä.

Säilytys ja lähetys

Näyte säilyy 3 vrk jääkaapissa. Lähetys huoneenlämmössä. Pidempiaikainen säilytys edellyttää pakastusta ja lähetystä pakastelähetyksenä.

Menetelmä

Entsyymi-immunologinen (EIA)

Tekotiheys

1 x vko

Vastausaika (arkipäivää)

3 - 5

Tekopaikka

SYNLAB Tallinna

Tulkinta

Normaali tulos on negatiivinen. Positiivinen tulos osoittaa mahalaukun Helicobacter pylori-infektion. Tietyt lääkehoidot häiritsevät testin luotettavuutta. Suositeltava varoaika ennen näytteenottoa on 2 viikkoa protonipumpun estäjille ja 4 viikkoa antibiooteille.
Jos oireet jatkuvat ja helikobakteeri-infektio on kliinisesti todennäköinen negatiivisesta antigeenitestituloksesta huolimatta, suositellaan  -HepyNhO -tutkimusta (KL 6314)varmistukseksi. 

Tiedustelut

kemisti Marika Havana
etunimi.sukunimi@synlab.fi
Päivitetty: 17.03.2020

SYNLAB Suomi Oy
Kivihaantie 7
00310 Helsinki

Ammattilaisneuvonta
puh. 020 734 1550
faksi (09) 412 5773
arkisin klo 8 -16

Kaikki oikeudet pidätetään, Copyright © SYNLAB Suomi 2021