EtusivuLaboratoriokäsikirjaTiedotteetTilauksetLähetteetMuut palvelutLaatuYhteystiedotTervetuloa asiakkaaksiKuluttajille

Näytteiden lähetysohjeet

Lähetystarvikkeet

Toimitamme asiakkaillemme sopimuksesta näytteiden kuljettamiseen ja lähettämiseen tarvittavan materiaalin. Tarviketilaukset voi tehdä kotisivuiltamme Tilaukset tai puhelimitse asiakaspalveluyksiköstämme puh. (09) 52 561. Lähetys- ja kuljetustarvikkeiden kuvat löytyvät kohdasta Näytteiden lähetys- ja kuljetustarvikkeet.

Lähettikuljetukset

Pääkaupunkiseudulla noudamme näytteet sopimuksen mukaan. Näytteiden noudon voi tilata asiakaspalveluyksiköstämme puh. (09) 52 561.

Postilähetykset

Näytteiden lähetys postitse vastauslähetyksinä, keltamustaraidallisissa lähetyslaatikoissamme on veloituksetonta. Näytteet ovat laboratoriossamme lähetystä seuraavana aamuna, mikäli ne on jätetty työpäivinä (ma-pe) postitoimipaikkaan siellä ilmoitettuun kellonaikaan mennessä. Suosittelemme, että näytteitä ei postitettaisi juhlapyhien aattoina. Posti toimittaa meille näytteet myös arkilauantaisin. Perjantaina postitettaviin lähetyksiin tulee laittaa pika- ja lauantaijakelutarrat,jotta näytteet tulevat perille lauantaina.

Näytteiden jäämistä postiin viikonlopuksi tai pyhien ajaksi tulee välttää. Mikäli näyte ei ehdi varmasti näytteiden vastaanottoomme arkilauantaiaamuksi tai pyhää edeltävän arkipäivän iltapäivään mennessä, näyte kannattaa säilyttää asianmukaisesti laboratoriossa ja lähettää vasta ensimmäisenä arkipäivänä.

Itella Express Morning- lähetykset: Nämä erikoislähetykset noudetaan arkisin (ma - pe) erillisen sopimuksen mukaan ja ovat perillä seuraavana aamuna klo 9 mennessä Yhtyneet Medix Laboratoriot Oy:ssä. Toimitamme asiakkaillemme esipainetut rahtikirjat.

Näytteiden lähettämisohjeiden noudattaminen on aina lähettäjän vastuulla. Lisätietoja näytteiden pakkaamisesta ja lähettämisestä postitse löytyy myös Itellan kotisivuilta http://www.posti.fi/liitteet/hinnatjamaksutavat/laboratorionaytteiden_lahettaminen_postitse_ohje.pdf.

Erikoiskuljetukset (pikalähetykset)

Kiireellisten näytteiden lähettämisessä voidaan käyttää linja-auto-, lento- tai kuriirikuljetusta. Lähetyskuluista vastaa tällöin näytteen lähettäjä. Erikoiskuljetuksista ja saapuvan lähetyksen ajankohdasta tulee aina sopia etukäteen asiakaspalveluyksikkömme kanssa puh. (09) 52 561.

Lähetys huoneenlämmössä

Näyteputket asetetaan putkimoduliin, joka pakataan imuliinan kanssa suljettavaan muovipussiin.
Nestemäisiä näytteitä (esim. PAD- virtsa-, yms. purkit) lähetettäessä näytepurkit laitetaan imuliinan kanssa muovipussiin, joka suljetaan huolellisesti. Papa- lasit laitetaan näytelasien kuljetuskoteloon.
Suljetut pussit ja kotelot näytteineen pakataan keltamustaraidallisiin vastauslähetyslaatikoihin.
Lähetykset tulee pakata niin, etteivät näyteastiat rikkoudu tai vuoda kuljetuksen aikana.

Kylmälähetys

Näytteet pakataan laboratoriostamme saataviin ”kylmäkuljetussetteihin”. Jäähdytetty näyte laitetaan styrox- koteloon, jossa on jääkaappilämpöisiä kylmägeelejä tai kylmävaraajia. Kotelo pakataan keltamustaraidalliseen vastauslähetyslaatikkoon.

Lähetys pakastettuna

Pakastetut näytteet pakataan pakastegeelipusseilla sekä pakastetuilla kylmävaraajilla varustettuun termoskannuun tai hiilihappojäiden kanssa styrox- laatikkoon. Geelipussin, kylmävaraajien sekä lähetettävien pakastenäytteiden tulee olla kunnolla jäätyneet, vähintään 1 vrk -20 oC:ssa. Termoskannu laitetaan styrox- laatikkoon sekä pahviseen lähetyslaatikkoon. Pakkauksiin tulee merkitä näkyvästi säilytyslämpötila.

HUOM! HIILIHAPPOJÄITÄ EI TERMOSKANNUUN EIKÄ MUOVIPUSSIIN, RÄJÄHDYSVAARA!

Paketti- ja rasitustutkimusnäytteiden pakkaaminen lähettikuljetuksissa
Paketti- ja rasitustutkimusnäytteiden pakkaaminen postitse.
Näytteiden pakkaaminen ja lähettäminen talvella
Verinäytteiden pakkaaminen ja lähettäminen kesähelteillä

Lähetä palautetta | Avoimet työpaikatKaikki oikeudet pidätetään, Copyright © Yhtyneet Medix Laboratoriot Oy 2017