EtusivuLaboratoriokäsikirjaTiedotteetTilauksetLähetteetMuut palvelutLaatuYhteystiedotTervetuloa asiakkaaksiKuluttajille

Mitotaani (Lysodren)

P-Mitotan          KL 6039

Alihankinta, menetelmä akkreditoitu tekopaikan laatujärjestelmän mukaisesti

Indikaatio

Mitotaani-pitoisuuden seuranta. Mitotaania käytetään lisämunuaiskuoren karsinooman hoidossa. Mitotaanilla on kapea terapeuttinen ikkuna. Toistaiseksi ei ole julkaistu potilaalle annetun annoksen ja plasman pitoisuuden välistä korrelaatiota. Lääkkeenvalmistaja suosittelee potilaan mitotaanipitoisuuden monitorointia annoksen ja annosvasteen optimoinnissa.

Näyte

1 ml (0,5 ml ) plasmaa (EDTA- tai hepariini).  Ei geeliputkeen. Seeruminäyte käy myös. Näyte otetaan yleensä aamulla ennen seuraavaa lääkeannosta. Näyte on erotettava kokoveren soluista mahdollisimman nopeasti ja sentrifugoitava kylmässä, jäähdytetyssä sentrifuugissa puolen tunnin sisällä näytteenotosta.

Säilytys ja lähetys

Näyte säilytetään kylmässä ja voidaan lähettää huoneenlämpöisenä, mikäli se saadaan Yhtyneet Medix laboratorioon vuorokauden kuluessa näytteenotosta. Muutoin näyte säilytetään ja lähetetään pakastettuna.

Menetelmä

Kaasukromatografis-massaspektrometrinen, GC-MC.

Tekotiheys

1 - 2 kertaa viikossa.

Vastausaika (arkipäivää)

5

Suositus

Terapeuttinen ikkuna 14 - 20 mg/l.

Tiedustelut

Asiakaspalvelu
asiakaspalvelu@medix.fi

Kirjallisuus

1. Terzolo M., Berrotti G., Carbone V. et al. Low dose monitored mitotane treatment achives the terapeutic range with managable side effects in patients with adrenocortical cancer. J.Clin. Endocrinol. Metab. 2000; 85: 2234-2238
2. Baudin E., Pellegriti G., Bonnay M. et al. Impact of monitoring plasma 1,1-dichlorodiphenidchloroetane (o,p'DDD) levels on treatment of patients with adrenocortical carcinoma. Cancer 2001;92: 1385-1392.
Päivitetty: 23.03.2015
Lähetä palautetta | Avoimet työpaikatKaikki oikeudet pidätetään, Copyright © Yhtyneet Medix Laboratoriot Oy 2018